Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending vanaf € 50,00
De grootste Konro specialist van Nederland & België
Alleen originele Japanse konro grills

Konro Japanse grill

Wil jij graag vlees, vis en groenten grillen als een echte Japanner? Dan is de Konro Japanse grill echt wat voor jou! Als je ooit al eens in Japan bent geweest dan zul je ze vast al gezien hebben. In bijna elke straat of in elk restaurant wordt namelijk wel een Konro Grill gebruikt. Deze wordt altijd bewaakt door een ervaren griller die vakkundig yakitori-spiesjes omdraait. Maar niet alleen in Japan worden deze grills gebruikt. Ook in het Westen kom je ze steeds vaker tegen, maar daar heten ze Hibachi-grills. Echter staan ze in Japan bekend als Konro, Shichirin of Yakitori grills.

Het unieke van de Konro Japanse grill

De Konro Grill werd in de 18e eeuw ontwikkeld. In eerste instantie was het doel van de roosters om als verwarmingstoestellen te dienen. Na verloop van tijd ontdekten men ook dat deze grills ideaal waren voor het koken van Yakitori en andere etenswaren. De Konro Japanse grill wordt gemaakt van diatomeeën aarde. Dit materiaal heeft het natuurlijk vermogen om warmte te verspreiden en extreem goed vast te houden. Doordat het voedsel wat je op de grill plaatst maar een paar centimeter boven de houtskool zit, druppelt het sap naar de grill en verdampt het. Deze damp trekt in het voedsel en dit geeft een fantastische rooksmaak aan het vlees.

Binchotan houtskool

Om de Konro Japanse grill optimaal te gebruiken heb je absoluut Binchotan houtskool nodig. Binchotan is traditionele Japanse houtskool die gemaakt wordt van een Japanse eik; de Ubame eik. Deze houtskool wordt alleen geproduceerd in het zuidwesten van Japan. Hier wordt het door de lokale bevolking met de hand gemaakt in grote kleiovens en vervolgens wordt het vocht heel langzaam uit het hout getrokken. Hierdoor wordt de houtskool ontzettend stevig en sterk en brandt deze veel langer dan elke andere houtskool. Omdat de houtskool zo lang blijft branden en de warmte goed vasthoudt, is het verstandig om deze enkel te gebruiken voor de Konro grill en in kleine hoeveelheden. Het is namelijk een vrij duur product. Wij bieden een betaalbaar alternatief, namelijk de witte BestCharcoal Binchotan. Dit is een houtskool uit Indonesië en deze heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Japanse variant.

Vlees & Gevogelte

Grill kip yakitori style of sear malse Wagyu in dunne plakken.

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Je proeft de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta verstelt van de smaak!

Ga aan de slag!

Wil je voortaan zelf lekker aan de slag en de lekkerste Japanse gerechten bereiden op je eigen grill? Bestel dan nu de Konro Japanse grill. Bij ons ben je verzekerd van een échte originele Konro grill. Er zijn namelijk een hoop namaak varianten op de markt die er vanaf de buitenkant wel op lijken, maar nooit de eigenschappen bezitten van dit Japanse handwerk.