Ga naar hoofdinhoud
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
DE NIEUWSTE TREND IN GASTRONOMIE

Binchotan aansteken

Op de juiste manier Binchotan aansteken

Of je nu al een langere tijd aan het grillen bent op de Konro Grill of er pas net mee begint, het aansteken van Binchotan houtskool is een kunst die je moet beheersen. Deze bijzondere (Japanse) houtskool staat bekend om zijn langdurige en intense hitte, perfect voor het grillen van je favoriete BBQ gerechten. Wij leggen je graag uit hoe je Binchotan houtskool moet aansteken, zodat je het meeste uit deze bijzondere brandstof kunt halen.

Wat is Binchotan houtskoool?

Binchotan is bij uitstek de meest geschikte houtskool om te gebruiken in je Konro Grill. Deze bijzondere houtskool is van origine afkomstig uit Japan. Al honderden jaren wordt er binchotan geproduceerd door slechts een handjevol ‘binchotan branders’ uit het zuidwesten van Japan. Binchotan wordt gemaakt van de Ubame eik, waar heel langzaam het vocht uitgetrokken wordt in speciale kleiovens. Dit zorgt ervoor dat deze houtskool ontzettend stevig wordt en veel langer brandt dan iedere andere houtskoolsoort. Doordat deze houtskool zo hard is, kan het lastig zijn om deze aan te steken. Wij vertellen je graag hoe je dit het beste kan aanpakken.

Wat heb je nodig om binchotan aan te steken?

Voordat je begint met het aansteken van Binchotan houtskool, zorg ervoor dat je de juiste benodigdheden bij de hand hebt.
Hier is een lijstje van wat je nodig hebt:

De Eerste Stappen

Voordat je de Binchotan houtskool gaat ontsteken, moet je de stukken houtskool voorbereiden. Plaats de houtskool in een BBQ Starter. Dit helpt bij het verbeteren van de luchtstroom, wat essentieel is voor een goede verbranding.

Dit kun je met de konro grill

Gevogelte & Vlees

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta versteld van de smaak!

Binchotan Aansteken met aanmaakblokjes

Nu wordt het tijd om je Binchotan houtskool daadwerkelijk aan te steken. Volg deze stappen:

 • Plaats de houtskool gelijkmatig in de BBQ Starter.
 • Plaats een paar aanmaakblokjes tussen de stukken houtskool.
 • Steek de aanmaakblokjes aan met een lange aansteker of lucifers. Zorg ervoor dat alle aanmaakblokjes goed branden.
 • Laat de aanmaakblokjes ongeveer 10-15 minuten branden, zodat de Binchotan houtskool gelijkmatig verwarmd wordt.
 • Blaas voorzichtig op de houtskool om de vlammen aan te wakkeren en de temperatuur te verhogen.
 • Naarmate de houtskool begint te gloeien en bedekt is met een witte aslaag, kun je beginnen met grillen. Dit is het moment waarop de Binchotan houtskool zijn maximale hitte bereikt heeft.

Binchotan Aansteken zonder aanmaakblokjes

Maak je liever geen gebruik van aanmaakblokjes bij het aansteken van je Binchotan houtskool? Maak dan gebruik van een elektrische aansteker.

 • Plaats de houtskool in de Konro Grill.
 • Houd de aansteker 2 cm boven de houtskool en druk op de knop.
 • Steek de houtskool aan op verschillende punten.
 • Blaas voorzichtig op de houtskool om de vlammen aan te wakkeren en de temperatuur te verhogen.
 • Naarmate de houtskool begint te gloeien en bedekt is met een witte aslaag, kun je beginnen met grillen. Dit is het moment waarop de Binchotan houtskool zijn maximale hitte bereikt heeft.

Veiligheid

Bewaar de Binchotan altijd in een luchtdichte omgeving zodat het droog blijft. Merk je dat je tijdens het aansteken krakende of ploffende geluiden hoort, laat dan de houtskool eerst nog goed drogen, dit komt omdat binchotan vocht uit de lucht absorbeert. Bij verhitting zal het vocht in de houtskool uitzetten en knetterende geluiden veroorzaken. Zorg er daarom ook altijd voor dat je de Binchotan enkel buiten aansteekt.

Tips voor Succes: Een Perfect Vuur Bereiken

Om een perfect vuur te bereiken bij het aansteken van Binchotan houtskool, volg deze handige tips:

 • Zorg voor voldoende ventilatie om de luchtstroom te optimaliseren. Dit helpt de houtskool sneller en gelijkmatiger te ontbranden.
 • Gebruik hoogwaardige Binchotan houtskool van een betrouwbare bron. De kwaliteit van de houtskool kan het verschil maken in de prestaties.
 • Wees geduldig en neem de tijd om de houtskool goed te laten ontbranden. Het wachten loont zich wanneer je geniet van de intense hitte die Binchotan biedt.

Binchotan Houtskool Aansteken: Conclusie

Het aansteken van Binchotan houtskool mag dan wel een kunst lijken, maar met de juiste voorbereiding en een beetje geduld kun je dit meesterwerk van een vuur bereiken. Met de intense hitte die Binchotan biedt, zul je zeker genieten van smakelijke gegrilde gerechten. Dus, verzamel je benodigdheden, volg de stappen en laat je innerlijke vuurmeester ontwaken. Binchotan aansteken was nog nooit zo bevredigend!

Back To Top
De waardering van konro-grill.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 94 reviews.