Ga naar hoofdinhoud
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
DE NIEUWSTE TREND IN GASTRONOMIE

Japanse barbecue

Kies voor een originele Japanse barbecue!

Wil jij graag vlees, vis en groenten grillen als een echte Japanner? Dan is de Konro grill echt wat voor jou! Als je ooit al eens in Japan bent geweest dan zul je deze Japanse barbecue vast al gezien hebben. Op bijna iedere hoek van de straat of in elk restaurant gebruikt men deze Konro grill. Deze wordt altijd bewaakt door een ervaren griller die vakkundig de Yakitori-spiesjes staat om te draaien. Maar deze Japanse BBQ is niet alleen in Japan mateloos populair. Ook in het Westen zijn deze grills echt in opmars, maar daar worden ze Hibachi-grills genoemd. Echter staan ze in Japan bekend als Konro, Shichirin of Yakitori grills.

Onze referenties

Dit kun je met de Konro Grill

VLEES & GEVOGELTE

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta versteld van de smaak!

Konro grill

Het unieke van de Japanse barbecue

In de 18e eeuw werd deze bijzondere Japanse BBQ ontwikkeld. Maar deze werd niet direct als grill gebruikt. In eerste instantie werd de Konro grill gebruikt als verwarmingstoestel. Na verloop van tijd kwam men erachter dat deze grills niet alleen ideaal waren als verwarming, maar dat je er ook perfect Yakitori en andere etenswaren op kon bereiden. Deze Japanse barbecue wordt gemaakt van diatomeeën aarde. Diatomeeën aarde heeft het natuurlijk vermogen om warmte gemakkelijk te verspreiden en extreem goed vast te houden. Wanneer je vlees eet van een Japanse BBQ zul je merken dat dit een fantastische rooksmaak heeft. Dat komt omdat het vlees tijdens het grillen maar een paar centimeter boven de houtskool ligt. Hierdoor druppelt het sap van het vlees naar de grill en verdampt het heel snel. Deze damp trekt in het voedsel en dit geeft die heerlijke authentieke rooksmaak waar je naar zoekt.

Binchotan houtskool op de Japanse BBQ

Wanneer je de Japanse Konro grill gaat gebruiken is het verstandig om Binchotan houtskool te gebruiken. Deze traditionele Japanse houtskool wordt gemaakt van de Japanse Ubame eik. De houtskool wordt alleen geproduceerd in het zuidwesten van Japan. De lokale bevolking maakt de houtskool hier met de hand in grote kleiovens. Door het vocht vervolgens heel langzaam uit het hout te trekken ontstaat een ontzettend stevige en sterke houtskool. Deze houtskool brandt veel langer dan elke andere houtskool. Doordat deze houtskool zolang brand en de warmte goed vasthoudt, is het verstandig om het product spaarzaam te gebruiken. Het is een relatief duur product, daar bieden wij een betaalbaar alternatief. De witte BestCharcoal Binchotan. Deze houtskool komt uit Indonesië en heeft praktisch dezelfde eigenschappen als de Japanse Binchotan houtskool.

Ga aan de slag!

Ben je klaar om zelf aan de slag te gaan met de Japanse Konro grill? Bekijk welk formaat voor jou het meest geschikt is. Schaf Binchotan houtskool aan en ga de lekkerste gerechten bereiden op je grill! Heb je nog vragen over de Konro Grill of over hoe je deze het beste kan gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag al je vragen!

Back To Top
De waardering van konro-grill.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 116 reviews.