Content voor Ingelogde Gebruikers
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR

Dé BBQ trend: de Konro grill

Waarom een konro grill kopen?

Heel simpel. Werken op een echte konro grill is gewoon heel puur BBQ-en. Werk met de mooiste ingrediënten, grill deze kort en proef de volle, pure smaak. De originele konro grill komt uit Japan, waar deze volgens eeuwenoude fabricageprocessen worden gemaakt. Je komt de konro ook wel tegen onder de naam hibachi of shichrin. Wil je dus de echte? Kies dan hier voor “Made in Japan” want dan heb je de beste kwaliteit op je tafel staan. Het je een kleiner budget of wil jet het gewoon eens proberen? Bekijk dan hier de mini en basic konro’s.

We hebben Japans en Chinees fabricaat!

Als iets populair wordt maken ze het in China vrijwel meteen na. Dat is niet erg maar Japan staat bekend om haar finesse en hoogstaande kwaliteit. Dat resulteert in een heel goed product. In China maakt men liever iets na en is het alom bekend dat het voor een lagere prijs geproduceerd wordt. Geen slecht product, gewoon een andere prijs – kwaliteit verhouding.

Ervaar je de kwaliteit van de originele Japanse konro grill dan wil je nooit meer anders. Waar merk je dat aan? Hoewel de grondstof in China ook diatomeeën aarde is, is de samenstelling goedkoper. De Japanse klei heeft een groter aandeel diatomite. En daar zit de essentie tussen goede en topkwaliteit.

Onze Japanse konro’s zijn volgens een eeuwenoud proces, handgemaakt van diatomeeënaarde. Een grondstof voor klei uit prehistorische aardlagen. De klei die hiervan worden gemaakt is bestand tegen 1000+ graden. Werk eens met een echte Japanse konro grill dan merk je het verschil. En vergeet niet dat in Japan het begrip kwaliteit heel anders is dan in China. Choose wisely!

Welk formaat Konro Grill kopen?

We leveren ze in vele formaten. Van heel klein tot groot. Rond, vierkant en rechthoekig. Kijk eens naar de mini konro voor 2 personen. Of een andere uiterste: de Konro XL voor de professional. En alles ertussenin!

Onze mini en de kleine konro’s zijn voornamelijk voor thuisgebruik tot maximaal  6 personen. De Konro Small en Konro Large zijn geschikt voor intensief gebruik door de horecaprofessional alsmede voor de serieuze thuiskok. Heb je advies nodig? Neem dan contact op en we helpen je graag verder.

Waarom een Konro grill kopen?

Deze vraag is niet zo moeilijk te beantwoorden. Yakitori en yakiniku (Japans voor grillen op vuur) is gewoon heel lekker! De smaken zijn puur en de mogelijkheden zijn legio met deze Japanse grill. Klein of groot. Dat maakt niet uit. Deze fantastische kooktechniek is al eeuwen verweven met de Japanse food cultuur. Wij noemen het BBQ 2.0. Zo puur, zo smaakvol en zo verfijnt. Zoiets moois kan eigenlijk alleen maar uit Japan komen!

Thuisgebruik of voor de professional?

Wij vinden dat elke (thuis)chef een Konro Grill in zijn of haar keukenuitzet dient te hebben. Maar ja…wij zijn lichtelijk partijdig. Gek zijn we erop! Heerlijk grillen, lakken en herhalen. Echt heel tof om met je vrienden of familie samen te doen. De Konro is uiteraard zeer geschikt voor het grillen van yakitori spiesen, traditioneel altijd kip, maar hij leent zich ook uitstekend het (loeiheet) searen van Wagyu beef, andere soorten vlees, vis, schaaldieren en vergeet de mogelijkheden met groente niet!  Alles smaakt puur en eerlijk wanneer het bereidt wordt op de originele Japanse konro grill. Ga zelf aan de slag en “get creative”!

Een Konro grill is geschikt voor

Gevogelte & Vlees

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta versteld van de smaak!

Wat heb ik aan tools nodig?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de houtskool, langdurige en heet brandende Binchotan! Toch is het niet verkeerd om een paar handige tools aan te schaffen. Voor het aansteken adviseren we een goede starter. Wil je, tijdens je sessie wil je houtskool verleggen? Kies dan voor een stevige kolentang of een goede BBQ tang. Ook handig voor het doven van je houtskool in een stalen emmer.

Een paar fijne, hitte bestendige handschoenen zijn ook onmisbaar. Daarnaast gebruiken wij graag BBQ-pincet omdat je hiermee je kracht op je product beter kunt doseren. Tijdens het grillen wordt er regelmatig gelakt, een fijne siliconen kwast maar dus ook niet ontbreken aan je set. Let’s go!

Bekijk alle tools

Zoeken
De waardering van konro-grill.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 18 reviews.