Ga naar hoofdinhoud
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
DE NIEUWSTE TREND IN GASTRONOMIE

Puur en smaakvol in Japanse stijl grillen

Dé culinaire trend van 2024: de Konro Grill

Bereidingen van de konro grill zijn simpel, puur en smaakvol. Het een sociale vorm van BBQ. Werk met mooiste, eerlijke ingrediënten, grill deze kort en proef de pure smaak. De originele konro grill komt uit Japan, waar het volgens eeuwenoude fabricage processen worden gemaakt. Je komt de konro ook tegen onder de naam hibachi of shichrin. Wil je dus de echte? Kies dan voor “Handmade in Japan” want dan heb je de allerbeste kwaliteit op tafel staan. Tock komen we ook uit ander landen goede grill. Bekijk Kasai Grills uit het Verenigd Koninkrijk maar eens. Heb je een kleiner budget of wil het gewoon proberen? Bekijk dan hier onze basic konro’s.

Japans, Chinees én Brits fabricaat!

Als iets populair wordt maken ze het in China vrijwel meteen na. Dat is niet erg maar Japan staat bekend om haar finesse en hoogstaande kwaliteit. Dat resulteert in excellente producten. In China maakt men liever wat na voor een lagere prijs. Geen slechte producten, gewoon een andere prijs – kwaliteit verhouding.

Ervaar je de kwaliteit van de originele Japanse konro grill dan wil je nooit meer anders. Waar merk je dat aan? De grondstof voor de klei is in China anders, de samenstelling is goedkoper. De Japanse klei is 100% diatomeeënaarde. En daar zit de essentie tussen goed en topkwaliteit.

We hebben ook Brits fabricaat, de Kasai Grill. Een zeer innovatieve konro grill waarvan de, verwisselbare, tegels gemaakt zijn van vermiculiet, dat een exfoliatieproces ondergaat om een unieke Kasai tegel te worden. Bekijk ze hier.

Japanse BBQ’s worden al eeuwenlang handgemaakt

Onze Japanse konro’s zijn volgens een eeuwenoud proces, handgemaakt van diatomeeënaarde. Een grondstof voor klei uit prehistorische aardlagen in zee. De klei die hiervan worden gemaakt is bestand tegen 1000 graden. Werk eens met een echte Japanse konro grill dan merk je het verschil. En vergeet niet dat in Japan het begrip kwaliteit heel anders is dan in China. Choose wisely!

Welk formaat Konro Grill kopen?

We leveren ze in 20+ formaten. Van heel klein tot XL. Rond, vierkant en rechthoekig. Kijk eens naar de mini konro voor 2 personen. Of ga voor extreem groot: de Konro XL. Deze is vooral geschikt voor de professional.

Onze kleinere konro’s zijn voornamelijk geschikt voor thuisgebruik tot maximaal 8 personen. De Konro Small en Konro Large en alle modellen van Kasai zijn geschikt voor intensief gebruik door de horecaprofessional alsmede voor de serieuze hobby kok.

Heb je advies nodig? Neem dan contact op en we helpen je graag verder.

Waarom een Konro grill kopen?

Deze vraag is niet zo moeilijk te beantwoorden. Yakitori en yakiniku (Japans voor grillen op vuur) is gewoon heel lekker! De smaken zijn puur en de mogelijkheden zijn legio met deze Japanse grill. Klein of groot. Dat maakt niet uit. Deze fantastische kooktechniek is al eeuwen verweven met de Japanse food cultuur. Wij noemen het BBQ 2.0. Zo puur, zo smaakvol en zo verfijnt. Zoiets moois kan eigenlijk alleen maar uit Japan komen!

Thuisgebruik of voor de professional?

Wij vinden dat elke (thuis)chef een Konro Grill in zijn of haar keukenuitzet dient te hebben. Maar ja…wij zijn lichtelijk partijdig. Gek zijn we erop! Heerlijk grillen, lakken en herhalen. Echt heel tof om met je vrienden of familie samen te doen. De Konro is uiteraard zeer geschikt voor het grillen van yakitori spiesen, traditioneel altijd kip, maar hij leent zich ook uitstekend het (loeiheet) searen van Wagyu beef, andere soorten vlees, vis, schaaldieren en vergeet de mogelijkheden met groente niet!  Alles smaakt puur en eerlijk wanneer het bereidt wordt op de originele Japanse konro grill. Ga zelf aan de slag en “get creative”!

Dit kun je met de konro grill

Gevogelte & Vlees

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta versteld van de smaak!

Welke tools heb ik nodig?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de houtskool. Neem de beste! Kies dus voor binchotan! Kies ook meteen voor enkele handige tools. Om aan te steken adviseren we een goede BBQ starter. Wil je, tijdens je sessie, je houtskool verleggen? Kies dan voor deze stevige kolentang of een goede BBQ tang. Ook handig voor het doven van je binchotan houtskool (in een stalen emmer).

Onmisbaar: een set hittebestendige handschoenen. Daarnaast gebruiken wij graag een BBQ pincet omdat je hiermee je kracht op je ingrediënten beter kunt doseren. Tijdens het grillen wordt er regelmatig gelakt, een goede siliconen kwast mag niet ontbreken aan je set. Let’s grill.

Bekijk Konro Essentials

Back To Top
De waardering van konro-grill.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 116 reviews.