Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending vanaf € 50,00
De grootste Konro specialist van Nederland & België
Alleen originele Japanse konro grills

Kies de originele Japanse Konro grill

Waarom een originele Japanse konro grill kopen?

Heel simpel. Een echte konro grill komt uit Japan! In dit land wordt de originele konro grill gemaakt volgens eeuwenoude fabricageprocessen. Je komt de konro ook wel tegen onder de naam hibachi of shichrin. Wil je dus een echte? Kies dan voor “Made in Japan” want alleen dan heb je de beste kwaliteit op je tafel staan.

Bekijk hieronder al onze modellen.

Kies Japans fabricaat! Geen namaak.

Als iets populair is maken ze het in China vrijwel meteen na. En ja, het lijkt op een konro. Echter evenaart men de kwaliteit van de originele Japanse konro grill nimmer. Waar merk je dat aan? De grondstof in China is goedkope klei. De Japanse klei heet diatomite. En daar zit de essentie. Kwaliteit! Onze Japanse konro’s zijn volgens een eeuwenoud proces, handgemaakt van diatomeeënaarde. Een grondstof voor klei uit prehistorische aardlagen. De klei die hiervan worden gemaakt is bestand tegen 1000+ graden. Werk eens met een echte Japanse konro grill dan merk je het verschil. En vergeet niet dat in Japan het begrip kwaliteit heel anders is dan in China. Choose wisely!

Welk formaat Konro Grill kopen?

We leveren vele formaten. Klein, groot, rond en vierkant. Van een mini konro voor 2 personen tot de Konro XL voor de horeca. De mini en de kleine konro’s zijn voornamelijk voor thuisgebruik tot ca. 4 – 6 personen. De Konro Large en Round zijn geschikt voor zowel de horecaprofessional als de serieuze thuiskok. Met enige oefening, goede voorbereiding en planning kun je hierop tot 8 personen grillen. Het grootste model is de Konro XL. Deze is breed en daarom voornamelijk geschikt voor de horeca.

Waarom een Konro grill kopen?

Deze vraag is niet zo moeilijk te beantwoorden. Yakitori en yakiniku (Japans voor grillen op vuur) is gewoon heel lekker! De smaken zijn puur en de mogelijkheden zijn legio met deze Japanse grill. Klein of groot. Dat maakt niet uit. Deze fantastische kooktechniek is al eeuwen verweven met de Japanse food cultuur. Wij noemen het BBQ 2.0. Zo puur, zo smaakvol en zo verfijnt. Zoiets kan eigenlijk alleen maar uit Japan komen!

Thuisgebruik of voor de professional?

Wij vinden dat elke (thuis)chef een Konro Grill in zijn of haar keukenuitzet dient te hebben. Maar ja…wij zijn lichtelijk partijdig. Gek zijn we erop! Heerlijk grillen, lakken en herhalen. Echt heel tof om met je vrienden of familie samen te doen. De Konro is uiteraard zeer geschikt voor het grillen van yakitori spiesen, traditioneel altijd kip, maar hij leent zich ook uitstekend het (loeiheet) searen van Wagyu beef, andere soorten vlees, vis, schaaldieren en vergeet de mogelijkheden met groente niet!  Alles smaakt puur en eerlijk wanneer het bereidt wordt op de originele Japanse konro grill. Ga zelf aan de slag en “get creative”!

Een Japanse grill is geschikt voor

Gevogelte & Vlees

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta verstelt van de smaak!

Wat heb ik aan tools nodig?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de houtskool, langdurige en heet brandende Binchotan! Toch is het niet verkeerd om een paar handige tools aan te schaffen. Voor het aansteken adviseren we een goede starter. Wil je, tijdens je sessie wil je houtskool verleggen? Kies dan voor een stevige kolentang of een goede BBQ tang. Ook handig voor het doven van je houtskool in een stalen emmer.

Een paar fijne, hitte bestendige handschoenen zijn ook onmisbaar. Daarnaast gebruiken wij graag BBQ-pincet omdat je hiermee je kracht op je product beter kunt doseren. Tijdens het grillen wordt er regelmatig gelakt, een fijne siliconen kwast maar dus ook niet ontbreken aan je set. Let’s go!

Bekijk alle tools

Zoeken