Ga naar hoofdinhoud
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
DE NIEUWSTE TREND IN GASTRONOMIE

Binchotan BBQ

Wil jij graag als een echte Japanner verschillende soorten vis, vlees en groenten bereiden op je eigen grill? Dan is de Binchotan BBQ echt iets voor jou! Deze BBQ wordt ook wel Konro grill, Yakitori grill of Shichirin grill genoemd. Maar doordat er in de Konro grill binchotan houtskool gebruik wordt, noemt men deze grill ook wel binchotan BBQ. Door heel Japan wordt op iedere hoek van de straat en in ieder restaurant deze grill gebruikt om voornamelijk yakitori te bereiden. Maar deze grill kan nog veel meer dan dat! Het is de perfecte grill om gewoon op tafel te zetten en gezellig samen een avondje te grillen en allerlei lekkere gerechten te bereiden.

Onze referenties

Dit kun je met de Konro Grill

VLEES & GEVOGELTE

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta versteld van de smaak!

Konro grill

Wat is een Binchotan BBQ?

De originele Konro grill is afkomstig uit Japan. Al jaren probeert men in China deze grill na te maken, evenaren ze de kwaliteit van het origineel echter nooit. Maar waar merk je dat aan? De originele Japanse Binchotan BBQ wordt volledig met de hand gemaakt van diatomeeënaarde. Dit is een grondstof uit prehistorische aardlagen. De klei die hiervan wordt gemaakt is bestand tegen meer dan 1000 graden.

Doordat je in de Konro grill gebruik maakt van binchotan houtskool gebruikt bereik je hoge temperaturen, maar de buitenkant wordt hooguit lauwwarm. Hierdoor is de Konro de perfecte tafelgrill. Doordat de roosters een paar centimeter boven de houtskool worden geplaatst, druppelt het sap van het vlees naar de grill en verdampt het razendsnel. De damp trekt in het vlees en dit geeft een heerlijke rooksmaak. Daarnaast gebruik je in de Konro grill binchotan houtskool, de meest bijzondere houtskool ter wereld.

In een Konro Grill gebruik je Binchotan houtskool

Wanneer je gaat werken met de Konro Grill, heb je Binchotan houtskool nodig. Deze bijzondere houtskoolsoort wordt gemaakt van de Japanse Ubame eik. Binchotan wordt enkel geproduceerd in het zuidwesten van Japan en wordt door de lokale bevolking gemaakt. Het vocht wordt heel langzaam uit het hout getrokken. Dit zorgt ervoor dat deze houtskool ontzettend stevig wordt en veel langer brandt dan iedere andere houtskoolsoort. De Japanse Binchotan houtskool erg uniek en daardoor ook erg duur. Wij bieden dan ook graag een betaalbaar alternatief: de witte BestCharcoal Binchotan. Deze houtskool komt uit Indonesië en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Japanse Binchotan houtskool.

Je eigen Konro grill

Wil je voortaan zelf aan de slag en de lekkerste gerechten bereiden op je eigen Konro grill? Bestel dan nu deze Binchotan BBQ! Bij ons ben je altijd verzekerd de échte originele grill uit Japan, en geen Chinese namaak.

Back To Top
De waardering van konro-grill.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 105 reviews.