Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending vanaf € 50,00
De grootste Konro specialist van Nederland & België
Alleen originele Japanse konro grills

Japanse grill

Een echte Japanse grill!

Ben je ooit weleens in Japan geweest? Dan heb je deze BBQ ongetwijfeld gezien: de Japanse tafelgrill. Deze zijn namelijk ongekend populair in Japan en ze worden op vrijwel elke hoek van de staat of in restaurants gebruikt. Deze Japanse uitvinding is uitermate geschikt om de lekkerste Japanse kipspiesjes (ook wel Yakitori genoemd) op te bereiden.

De Japanse grill is niet alleen geschikt voor Yakitori, je kunt er ook prima allerlei andere soorten vlees of vis op bereiden. Met deze grill krijgt al je vlees of vis een heerlijke grillsmaak. In deze grill wordt gebruik gemaakt van de meest bijzondere houtskoolsoort ter wereld: Binchotan houtskool.

Een Japanse grill is geschikt voor

Gevogelte & Vlees

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta verstelt van de smaak!

De bijzondere Japanse grill

De Japanse tafelgrill werd in de 18e eeuw uiteraard in Japan ontwikkeld. In het begin werden de roosters van deze grill als verwarmingstoestellen gebruikt. Later ontdekten men dat de roosters niet alleen als verwarming konden dienen maar ook ideaal waren voor het bereiden van Yakitori en andere etenswaren. De originele Japanse grill wordt gemaakt van diatomeeën aarde. Dit materiaal kan tegen extreme hitte en houdt die hitte extreem goed vast. Wanneer je de Japanse tafelgrill gebruikt, wordt het vlees maar een paar centimeter boven de houtskool geplaatst. Hierdoor druppelt het sap van het vlees naar de grill en verdampt het ontzettend snel. Deze damp trekt vervolgens in het vlees en dit zorgt ervoor dat het vlees een heerlijke rooksmaak krijgt.

Binchotan houtskool

Wanneer je de Japanse grill gaat gebruiken, heb je een bijzondere houtskoolsoort nodig: Binchotan houtskool. Deze houtskool wordt gemaakt van een bijzondere Japanse eik, de Ubame eik. Deze houtskool wordt alleen maar geproduceerd in het zuidwesten van Japan. Door de lokale bevolking wordt de houtskool hier met de hand gemaakt in grote kleiovens. Vervolgens trekt men het vocht heel langzaam uit het hout, hierdoor wordt de houtskool ontzettend hard. Dit zorgt ervoor dat deze stevige houtskool veel langer brandt dan elke andere houtskool. Omdat het product wat duurder is, is het aan te raden om deze houtskool enkel voor de Japanse tafelgrill te gebruiken en in kleine hoeveelheden.

Een Japanse grill is geschikt voor

Gevogelte & Vlees

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta verstelt van de smaak!

Je eigen Japanse tafelgrill

Wil je voortaan zelf de lekkerste kipspiesjes of andere soorten vlees of vis bereiden op je eigen Japanse Grill? Bestel deze dan snel! Bij ons ben je altijd verzekerd van een échte originele Konro grill. Er zijn namelijk nogal wat neppe grills op de markt. Deze lijken van de buitenkant wel erg op het origineel maar komen niet in de buurt van de eigenschappen van het origineel uit Japan.

Zoeken