Ga naar hoofdinhoud
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
DE NIEUWSTE TREND IN GASTRONOMIE

Authentieke Japanse konro grill

Kies voor een echte Japanse konro grill!

Ben je weleens in Japan geweest? Dan heb je deze BBQ ongetwijfeld gezien: de konro grill. Deze zijn namelijk ongekend populair in Japan en ze worden op vrijwel elke hoek van de staat en in restaurants gebruikt. Deze Japanse uitvinding is uitermate geschikt om de lekkerste Japanse kipspiesjes (Yakitori) op te bereiden. Maar er kan zoveel meer mee!

Onze referenties

Dit kun je met de Konro Grill

VLEES & GEVOGELTE

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta versteld van de smaak!

Konro grill

Waarom een originele Japanse konro grill kopen?

Heel simpel. De echte konro grill komt exclusief uit Japan! In dit land wordt de originele konro grill gemaakt volgens eeuwenoude fabricageprocessen. Je komt de konro ook wel tegen onder de naam hibachi of shichrin. Wil je dus de echte? Kies dan voor “Made in Japan” want alleen dan heb je de beste kwaliteit op je tafel staan.

De geschiedenis van de Japanse grill

De Japanse tafelgrill werd in de 18e eeuw uiteraard in Japan ontwikkeld. In het begin werden de roosters van deze grill als verwarmingstoestellen gebruikt. Later ontdekten men dat de roosters niet alleen als verwarming konden dienen maar ook ideaal waren voor het bereiden van Yakitori en andere etenswaren.

De originele Japanse grill wordt gemaakt van diatomeeën aarde. Dit materiaal kan tegen extreme hitte en houdt die hitte extreem goed vast. Wanneer je de Japanse tafelgrill gebruikt, wordt het vlees maar een paar centimeter boven de houtskool geplaatst. Hierdoor druppelt het sap van het vlees naar de grill en verdampt het ontzettend snel. Deze damp trekt vervolgens in het vlees en dit zorgt ervoor dat het vlees een heerlijke rooksmaak krijgt.

De Japanse grill is niet alleen geschikt voor Yakitori, je kunt er ook hel goed andere soorten vlees, vis of groenten op bereiden. Met deze grill krijgt al je vlees of vis een heerlijke grillsmaak. In deze grill wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de meest bijzondere houtskoolsoort ter wereld: Binchotan houtskool.

Binchotan houtskool gebruiken

Wanneer je de Japanse grill gaat gebruiken, heb je een bijzondere houtskoolsoort nodig: Binchotan houtskool. Deze houtskool wordt gemaakt van een bijzondere Japanse eik, de Ubame eik. Deze houtskool wordt alleen maar geproduceerd in het zuidwesten van Japan. Door de lokale bevolking wordt de houtskool hier met de hand gemaakt in grote kleiovens. Vervolgens trekt men, met behulp van ovens, het vocht heel langzaam uit het hout. Dit proces duurt 14 dagen. Hierdoor wordt de houtskool extreem hard en daarom kun je met deze harde houtskool veel langer grillen dan met elke andere houtskool. Door dit proces is echte Japanse Binchotan erg duur en exclusief. Er is bijna niet aan te komen zelfs. Daarom verkopen we diverse alternatieven uit Thailand of Indonesië.

De Japanse grill voor thuisgebruik of de professional

De Japanse konro grill is zeer geschikt voor professioneel gebruik met name deze modellen:

Wil je een hele goede Japanse konro grill voor thuis kies dan het professionele model of één van onze andere modellen zoals de Bizen Black serie of deze grill. Wist je dat we ook interessante startklare sets hebben?

Dus start met bereiden van de lekkerste kipspiesjes en vlees of vis op je eigen Japanse Grill! Je gasten zullen het waarderen!  Bestel deze dan snel!

Back To Top
De waardering van konro-grill.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 116 reviews.