Ga naar hoofdinhoud
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
DE NIEUWSTE TREND IN GASTRONOMIE

Shichirin

Grillen op een Shichirin is next level BBQ!

Wil je graag barbecueën op z’n Japans? Dan heb je echt een Shichirin BBQ nodig! Deze tafel BBQ is een absoluut begrip in Japan. Op deze grill worden in vrijwel elke straat en restaurant in Japan de lekkerste Yakitori spiesjes gemaakt. Maar de Konro Grill, zoals deze grill ook wel wordt genoemd, wordt ook door veel Japanners thuis gebruikt. De grill wordt op tafel gezet en de hele familie zit er omheen heerlijk te grillen. Een super gezellige vorm van barbecueën die vanuit Japan het westen heeft bereikt, zodat nu ook jij kan genieten van de Shichirin bbq. Om de Konro Grill op z’n best te gebruiken dien je te grillen met de meest bijzondere houtskoolsoort ter wereld: binchotan.

Onze referenties

Dit kun je met de Konro Grill

VLEES & GEVOGELTE

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta versteld van de smaak!

Konro grill

Ontstaan van de Shichirin

De Konro Grill werd in de 18e eeuw ontwikkeld. In eerste instantie werd de Konro nog niet gebruikt als grill, maar als verwarmingstoestel. Na verloop van tijd kwam men erachter dat deze grill niet alleen als verwarmingstoestel kon dienen, maar dat je er ook perfect Yakitori en andere etenswaren mee kon bereiden. Zo werd de Konro Grill geboren. Deze Shichirin tafel BBQ wordt gemaakt van diatomeeën aarde, een materiaal dat heel goed tegen extreme hitte kan en het erg goed vasthoudt. Doordat de roosters van de grill vlak boven de houtskool bevestigd zijn, druipt het sap van het vlees in de grill en verdampt het zeer snel. Doordat de damp daardoor in het vlees trekt krijg je een geweldige BBQ smaak aan je vlees.

Houtskool voor de Shichirin BBQ

De Shichirin grill is een bijzondere grill. Dat betekent dat je ook een bijzondere houtskool nodig hebt om deze goed te gebruiken: Binchotan houtskool. Deze houtskoolsoort wordt gemaakt van de Ubame eik. Een boom die alleen groeit in Japan. Binchotan houtskool wordt dan ook enkel geproduceerd in het zuidwesten van Japan. Hier maakt de lokale bevolking de houtskool met de hand in grote kleiovens. Vervolgens wordt het vocht heel erg langzaam uit het hout getrokken waardoor deze heel erg hard wordt. Hierdoor brandt de houtskool veel langer dan iedere andere houtskoolsoort. Daardoor is het product ook wel wat duurder. Wij bieden een betaalbaar alternatief, namelijk de witte BestCharcoal Binchotan. Dit is een houtskool uit Indonesië en deze heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Japanse Binchotan.

Konro Grill kopen

Wil jij graag voortaan heerlijk barbecueën op z’n Japans? Gezellig met z’n alle rond de grill om de lekkerste Yakitori en andere lekkernijen te maken? Koop dan nu de Konro grill! Bekijk welk formaat voor jou het beste op jouw tafel past, schaf Binchotan houtskool aan en ga heerlijk aan de slag met je eigen grill! Heb je nog vragen over de Konro Grill? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met al je vragen!

Zoeken
De waardering van konro-grill.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.1/10 gebaseerd op 58 reviews.