Ga naar hoofdinhoud
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
DE NIEUWSTE TREND IN GASTRONOMIE

Binchotan houtskool

In een konro gebruik je binchotan houtskool

De enige geschikte houtskool voor je Konro Grill, shichirin grill of yakitori BBQ is binchotan houtskool. De herkomst van de originele Binchotan houtskool is Japan. Helaas wordt deze Japanse houtskool weinig geproduceerd en geëxporteerd. Dat maakt Japanse binchotan tot de duurste houtskoolsoort ter wereld. Daarom hebben we keuze uit 3 soorten: echte Japanse binchotan, Thaise Pok Pok houtskool en binchotan van BestCharcoal uit Indonesië.

Binchotan houtskool

Binchotan Houtskool komt officieel alleen uit Japan. Al honderden jaren maken slechts een handjevol “binchotan branders” een soort houtskool met een extreem hoog koolstofpercentage. Het proces is 100% traditioneel. Men maakt gebruik van kleiovens en het gehele proces, van tak / stam tot houtskool, duurt minimaal 14 dagen. Het hout van de Ubame eik ligt ca. 10 dagen in de houtskooloven!

Helaas wordt er weinig van deze Japanse houtskool geproduceerd en nog minder geëxporteerd. Daardoor is echte Japanse binchotan houtskool zeer schaars en prijzig. Toch hebben wij “the real deal” (soms) in huis met dozen van 12 kg en zakjes van 600 gram. Echte Japanse IKKYU binchotan! Om het voor iedereen betaalbaar te houden hebben we ook twee goede alternatieven: uit Indonesië de BestCharcoal witte binchotan en Thaan houtskool Pok Pok.

Waarom Japanse houtskool gebruiken?

Goede vraag! Deze horen we vaker. In een konro grill werk je direct boven de gloed. Hete gloed welteverstaan! Wat zo prettig is aan deze houtskoolsoort? Het rookt niet, spettert niet en brandt op een hele prettige constante temperatuur. Het is keihard daarom brandt het erg efficiënt en lang. Een paar staafjes branden makkelijk 3 tot 5 uur. Kortom, een paar houtskooltjes produceren tevens een ongekende hitte. Echt prettig als je wilt “searen”. Ervaar het eens…je zult ervan verstelt staan. Binchotan is met recht een bijzonder BBQ product.

Dit kun je met de konro grill

Gevogelte & Vlees

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta versteld van de smaak!

Kan ik binchotan houtskool hergebruiken?

Ja! Het is, met zo’n exclusieve houtskoolsoort, heel gebruikelijk om na het grillen met de konro de gloeiendhete Japanse houtskool te doven in een stalen emmer gevuld met water. Gebruik hiervoor de kolentang en houd een beetje afstand want het gaat aardig stomen. Als het gedoofd is laat men het drogen en daarna gebruik je gewoon weer een keer aangevuld met wat nieuwe kooltjes.

Back To Top
De waardering van konro-grill.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 116 reviews.