Ga naar hoofdinhoud
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
DE NIEUWSTE TREND IN GASTRONOMIE

Konro BBQ

Grill yakitori style op je eigen konro BBQ!

Als je ooit in Japan bent geweest dan heb je ze ongetwijfeld al wel eens gezien: de Konro BBQ. Deze zijn namelijk mateloos populair in Japan en worden vrijwel in elke straat of restaurant gebruikt. Deze Japanse uitvinding is uitermate geschikt om de lekkerste yakitori (Japanse kipspiesjes) op te bereiden. Maar de Konro grill is niet enkel geschikt voor Yakitori, je kunt er ook prima verschillende andere soorten vlees of vis op bereiden. Met deze grill krijgt al je vlees of vis een heerlijke rooksmaak. In deze grill dien je te grillen met de meest bijzondere houtskoolsoort ter wereld: binchotan

Onze referenties

Dit kun je met de Konro Grill

VLEES & GEVOGELTE

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta versteld van de smaak!

Konro grill

De bijzondere Konro grill

De Konro BBQ werd in de 18e eeuw ontwikkeld in Japan. In het begin diende de roosters van de grill als verwarmingstoestellen. Later ontdekten men dat de roosters niet alleen als verwarming konden dienen maar ook ideaal waren voor het bereiden van Yakitori en andere etenswaren. De Japanse Konro grill wordt gemaakt van diatomeeën aarde. Dit materiaal kan tegen extreme hitte en houdt het extreem goed vast. Wanneer je de Konro BBQ gebruikt plaats je het vlees maar een paar centimeter boven de houtskool. Hierdoor druppelt het sap van het vlees naar de grill en verdampt het snel. Deze damp trekt vervolgens in het vlees en dit geeft een heerlijke rooksmaak aan het vlees.

Binchotan houtskool

Wanneer je de Japanse Konro grill gaat gebruiken, heb je een bijzondere houtskoolsoort nodig: Binchotan houtskool. Deze houtskool wordt gemaakt van de Japanse Ubame eik. Deze houtskool wordt enkel geproduceerd in het zuidwesten van Japan. Door de lokale bevolking wordt de houtskool hier met de hand gemaakt in grote kleiovens. Vervolgens wordt het vocht heel langzaam uit het hout getrokken waardoor deze ontzettend hard wordt. Dit zorgt ervoor dat deze stevige houtskool veel langer brandt dan elke andere houtskool. Omdat het product wat duurder is, bieden wij een betaalbaar alternatief: de witte BestCharcoal Binchotan. Deze houtskool komt uit Indonesië en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de variant uit Japan.

Je eigen Konro BBQ

Wil je voortaan zelf de lekkerste yakitori of andere soorten vlees of vis bereiden op je eigen Japanse Konro Grill? Bestel deze dan snel! Bij ons ben je altijd verzekerd van een échte originele Konro grill. Er zijn namelijk nogal wat namaak grills op de markt. Deze lijken van de buitenkant wel op het origineel maar komen niet in de buurt van de eigenschappen van het origineel uit Japan.

Back To Top
De waardering van konro-grill.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 115 reviews.