Ga naar hoofdinhoud
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
DE NIEUWSTE TREND IN GASTRONOMIE

Konro grill, van mini tot groot formaat

Aan de slag met je eigen konro grill!

Ben je op zoek naar een mooie konro grill voor een scherpe prijs? We hebben ze! De konro grill wordt steeds populairder. Waarom? Het is superleuk om te doen, sociaal en erg lekker. In Japan is deze vorm van BBQ immens populair, op elke hoek van de straat vind je daar een konro grill. Op deze Japanse uitvinding bereid je traditioneel Japanse kipspiesen, bekend als Yakitori. Maar je kunt er veel meer op bereiden. Denk aan rund (wagyu!), vis, schaaldieren of groenten. Met deze grill krijgt alles een heerlijke, pure BBQ smaak.

Onze referenties

Dit kun je met de Konro Grill

VLEES & GEVOGELTE

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta versteld van de smaak!

De bijzondere Japanse konro grill

Deze tafelgrill werd in de 18e eeuw in Japan ontwikkeld. In het begin werden ze als verwarmingstoestellen gebruikt. Later ontdekte men dat de roosters niet alleen als verwarming konden dienen maar ook ideaal waren voor het bereiden van Yakitori en andere bereidingen. Een Japanse stijl grill wordt gemaakt van diatomeeën aarde. Dit materiaal kan tegen extreme hitte en houdt die hitte extreem goed vast. Wanneer je deze grill gebruikt, wordt het vlees maar een paar centimeter boven de houtskool geplaatst. Hierdoor druppelt het sap van het vlees naar de grill en verdampt het ontzettend snel. Deze damp trekt vervolgens in het vlees en dit zorgt ervoor dat het vlees een heerlijke rooksmaak krijgt.

Binchotan houtskool

Wanneer je de Japanse grill gaat gebruiken, heb je een bijzondere houtskoolsoort nodig: Binchotan houtskool. Deze houtskool wordt gemaakt van een bijzondere Japanse eik, de Ubame eik. Deze houtskool wordt alleen maar geproduceerd in het zuidwesten van Japan. Door de lokale bevolking wordt de houtskool hier met de hand gemaakt in grote kleiovens. Vervolgens trekt men het vocht heel langzaam uit het hout, hierdoor wordt de houtskool ontzettend hard. Dit zorgt ervoor dat deze stevige houtskool veel langer brandt dan elke andere houtskool. Omdat het product wat duurder is, is het aan te raden om deze houtskool enkel voor de Japanse tafelgrill te gebruiken en in kleine hoeveelheden.

Bestel je eigen konro grill

Wil je voortaan zelf de lekkerste kipspiesjes of andere soorten vlees of vis bereiden op je eigen Konro Grill? Bestel deze dan bij ons! We hebben een ruim assortiment, kwalitatieve konro grills. Op deze pagina “Overige Konro Grills” staan onze yakitori grills die geschikt zijn voor thuisgebruik of incidenteel gebruik in de horeca. Wil je met deze BBQ professioneel grillen? Ga dan voor deze Diatomite Konro Grill.

Al onze 100% originele, Japanse Konro grills vind je hier.

Back To Top
De waardering van konro-grill.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 116 reviews.