Ga naar hoofdinhoud
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
DE NIEUWSTE TREND IN GASTRONOMIE

Konro grill kopen

Konro Grill kopen? Bestel de originele Japanse!

Wil jij graag vlees, vis en groenten grillen als een echte Japanner? Dan raden we je echt de Konro grill aan! Als je ooit al eens in Japan bent geweest dan zul je ze vast al gezien hebben. In bijna elke straat of in ieder restaurant wordt namelijk een Konro Grill gebruikt. Deze wordt altijd bewaakt door een ervaren griller die vakkundig yakitori-spiesjes omdraait. Maar niet alleen in Japan worden deze grills gebruikt. Ook in het Westen maakt deze grill zijn opmars. Zo kan jij nu ook een echte Konro grill kopen!

Onze referenties

Dit kun je met de Konro Grill

VLEES & GEVOGELTE

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta versteld van de smaak!

Konro grill

Het unieke van de Konro grill

De Konro Grill werd in de 18e eeuw ontwikkeld in Japan. De roosters van de grill diende in eerste instantie als verwarmingstoestel. Totdat de Japanneer ontdekte dat deze grill ook ideaal was om Yakitori en andere etenswaren op te bereiden. De Konro Japanse grill wordt gemaakt van diatomeeën aarde. Dit materiaal heeft het natuurlijk vermogen om warmte te verspreiden en extreem goed vast te houden. Doordat het voedsel wat je op de grill plaatst maar een paar centimeter boven de houtskool zit, druppelt het sap naar de grill en verdampt het razendsnel. Deze damp trekt in het voedsel en dit geeft een fantastische rooksmaak aan het vlees. Heerlijk!

Binchotan houtskool

Om de Konro grill op zijn best te gebruiken heb je absoluut Binchotan houtskool nodig. Binchotan is traditionele Japanse houtskool die gemaakt wordt van een Japanse eik; de Ubame eik. Deze houtskool wordt alleen geproduceerd in het zuidwesten van Japan. Hier wordt het door de lokale bevolking met de hand gemaakt in grote kleiovens om vervolgens het vocht heel langzaam uit het hout te trekken. Hierdoor wordt de houtskool ontzettend stevig en sterk en brandt deze veel langer dan elke andere houtskoolsoort. Omdat de houtskool zo lang blijft branden en de warmte goed vasthoudt, is het verstandig om deze enkel te gebruiken voor de Konro grill en in kleine hoeveelheden. Het is namelijk een vrij duur product. Wij bieden dan ook een betaalbaar alternatief, namelijk de witte BestCharcoal Binchotan. Dit is een houtskool uit Indonesië en deze heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Japanse variant.

Tijd voor je eigen Konro grill?

Wil je voortaan zelf lekker aan de slag en de lekkerste Japanse gerechten bereiden op je eigen grill? Bestel dan nu de Konro grill. Bij ons kun je enkel en alleen de échte originele Konro Grill kopen. Er zijn namelijk een hoop namaak varianten op de markt die er vanaf de buitenkant wel op lijken, maar nooit de eigenschappen bezitten van dit Japanse handwerk.

Back To Top
De waardering van konro-grill.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 117 reviews.