Ga naar hoofdinhoud
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
DE NIEUWSTE TREND IN GASTRONOMIE

Yakitori BBQ

Yakitori BBQ? Dat doe je met een Japanse Konro!

De Yakitori BBQ is een absoluut begrip in Japan. Op deze grill worden in vrijwel elke straat en restaurant in Japan de lekkerste Yakitori spiesjes bereid. Maar dit Japanse meesterwerk is niet enkel geschikt om Yakitori op te bereiden, de grill is ook uitermate geschikt om verschillende soorten vlees, vis of groenten op te grillen. De Yakitori BBQ geeft een heerlijke rooksmaak af en is gemakkelijk op tafel te gebruiken. Zo creëer je een erg gezellige vorm van barbecueën! Om deze grill op de beste manier te gebruiken dien je te grillen met de meest bijzondere houtskoolsoort ter wereld: binchotan.

Onze referenties

Dit kun je met de Konro Grill

VLEES & GEVOGELTE

Grill kip yakitori style en sear malse, dunne plakjes Wagyu!

Vis & Schaaldieren

Schaaldieren of vis direct grillen. Heerlijk! Proef de pure smaken!

Groente & Fruit

Grill groente of zelfs fruit. Lak het af en sta versteld van de smaak!

Konro grill

De bijzondere Yakitori BBQ

De Konro grill, zoals de yakitori grill in Japan genoemd wordt, werd in de 18e eeuw ontwikkeld. In eerste instantie nog niet als grill, maar als verwarmingstoestel. Geruime tijd later ontdekten men dat de roosters niet alleen als verwarming konden dienen, maar dat je er ook perfect verschillende etenswaren op kon bereiden. Zo werd de Yakitori BBQ geboren. De grill wordt gemaakt van diatomeeën aarde, een materiaal dat heel goed tegen extreme hitte kan en het extreem goed vasthoudt. Omdat de roosters van de grill vlak boven de houtskool bevestigd zijn, druppelt het sap van het vlees naar de grill en verdampt het snel. De damp trekt vervolgens in het vlees en dit geeft een heerlijke rooksmaak af.

Binchotan houtskool

Wanneer je de Yakitori BBQ gaat gebruiken, heb je de meest bijzondere houtkoolsoort ter wereld nodig: Binchotan houtskool. Deze bijzondere houtskool wordt gemaakt van de Japanse Ubame eik. Binchotan wordt enkel geproduceerd in zuidwest Japan. De lokale bevolking maakt daar de houtskool met de hand in grote kleiovens. Daarna wordt het vocht heel erg langzaam uit het hout getrokken waardoor deze heel erg hard wordt. Hierdoor kan deze stevige houtskool veel langer branden dan iedere andere houtskool. Het product is daardoor ook wel wat duurder. Daardoor bieden wij een betaalbaar alternatief, namelijk de witte BestCharcoal Binchotan. Dit is een houtskool uit Indonesië en deze houtskool heeft praktisch dezelfde eigenschappen als de Japanse variant.

Ga aan de slag!

Kun je zelf ook niet wachten om de lekkerste Yakitori of andere etenswaren klaar te maken op je eigen Konro grill? Bestel deze dan snel! De grill is verkrijgbaar in drie maten: small, large en XL. Bij ons ben je altijd verzekerd van een originele Konro grill. Er zijn namelijk flink wat namaak grills in omloop. Deze lijken er vanaf de buitenkant wel op, maar kunnen absoluut niet tippen aan de originele Yakitori grill uit Japan.

Back To Top
De waardering van konro-grill.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 105 reviews.