Ga naar hoofdinhoud
VERZENDING NAAR ALLE EU LANDEN
DE GROOTSTE KONRO SPECIALIST VAN EUROPA
20+ MODELLEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
DE NIEUWSTE TREND IN GASTRONOMIE

Veelgestelde vragen (FAQ)

Heb je een vraag over Konro Grill? Lees dan hier de veelgestelde vragen. Staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Algemene vragen

Waar komt de konro grill vandaan?

De originele konro gril, ook bekend als shichirin of yakitori BBQ, komt uit Japan. Wij voeren de originele, handgemaakte Japanse konro grill en goedkopere varianten uit China. De Japanse modellen zijn altijd gemaakt van diatomeeënaarde. De Chinese varianten van versterkte klei.

Wat is het doel van een konro grill?

Het primaire doel van dit type grill is direct, boven zeer hete gloed, grillen. Dit resulteert in snelle schroeiing waardoor smaken en sappen behouden blijven. De belangrijkste overweging bij het kopen van een konro grill zijn: frequentie van gebruik, locatie en gebruiker.

Ben je een professional en gebruik je de konro grill dagelijks? Kies dan voor een originele Japanse grill van diatomeeënaarde. Gebruik je de konro hobbymatig of incidenteel in de gastronomie? Kies dan voor onze goedkoper Bizen modellen uit Japan of één van onze Chinese konro’s.

Twijfel je? Neem contact op voor advies. Dan helpen we je met het kiezen van de juiste grill.

Wat zijn andere benamingen van de konro grill?

De konro of konro grill kent verschillende benamingen:

  • shichirin
  • hibachi of hibachi grill
  • yakitori grill

Hiermee wordt hetzelfde type BBQ bedoeld.

Wat is het verschil tussen Japanse en Chinese konro grills?

Japanse grills zijn ongeëvenaard. Handgemaakt van diatomeeënaarde en superieur van kwaliteit. Kies voor deze grill als je professioneel ermee wilt gaan werken.

Wil je goed en betaalbaar alternatief?

Kies dan voor onze Chinese konro grills. Deze zijn gemaakt van versterkte klei (keramiek) en eveneens van goede kwaliteit. Ze zijn hoofdzakelijk geschikt voor thuisgebruik of incidenteel gebruik in de horeca.

Het verschil zit hem dus in het keramiek!

Desalniettemin is bij beide landen van herkomst de prijs – kwaliteit verhouding in balans.

Aansteken & Gebruik

Hoe steek je een konro grill aan?

Er zijn diverse manieren om de konro aan te steken. Binchotan houtskool is erg hard en dat maakt het wat lastiger om aan te steken.

  1. Gebruik een BBQ starter met 2 aanmaakwokkels eronder en 2 ertussen. Begin hier zeker 1 tot 2 uur voordat je gaat BBQ-en mee. Giet de kolen voorzichtig in de grill als je gloed ziet en stukjes wit worden. Wacht dan nog enige tijd totdat de kolen witte gloed beginnen te vertonen;
  2. Leg de houtskool in de konro en leg er aanmaakwokkels tussen. Steek ze aan en wacht 60 minuten;
  3. Gebruik een lighter of gasbrander. Richt deze 2 cm boven de kolen totdat ze gaan gloeien. Dit kan tot wel 5 á 10 minuten duren;
  4. Snelste methode: leg de binchotan even bij andere, hete kolen in een andere BBQ.

Welke soort houtskool gebruik je in een konro grill?

Officieel gebruik je alleen binchotan houtskool uit Japan. Wij snappen ook wel dat deze extreem duur is en daarom bieden we betaalbare alternatieven uit Indonesië, Thailand en Vietnam.

Wij raden het af om reguliere briketten te gebruiken in verband met vulstoffen en chemische residu in je konro.

Zit je zonder binchotan dan kun je wel gewoon, natuurlijke houtskool gebruiken echter brand deze veel korter.

Wat maakt de Japanse konro grill zo bijzonder?

Een traditionele, Japanse Konro Grill bestaat uit diatomeeënaarde.

Wat is diatomeeënaarde? In de loop van miljoenen jaren is, onder de druk van de zee, een klei uit samengeperste algen, aarde, bezinksels ontstaan. Een natuurlijke soort, extreem goed warmte-isolerende, steen. Je vindt deze diatomeeënaarde uitsluitend in de Zee van Japan. Het gesteente is poreus en heeft tegelijkertijd een lage dichtheid. Hierdoor kan het materiaal sponsachtige eigenschappen ontwikkelen en heeft het uitstekende isolerende eigenschappen. Het is hittebestendig, zelfs bij bijzonder hoge temperaturen (tot 1000°C). De blokken diatomeeënaardestenen worden door mortel bij elkaar gehouden en gebakken. De wanden van de konro worden hierdoor bestand tegen extreme temperaturen tot wel 1000°C.

Volgens eeuwenoud Japanse vakmanschap worden konro’s handgemaakt en voortdurend gecontroleerd op kwaliteit. Kies je voor een Japanse konro grill dan is sprake van een hoogwaardig product dat levenslang plezier garandeert.

Wat is de kracht van de konro grill?

Het geheim achter de konro grill is het materiaal (diatomeeënaarde), het unieke ontwerp dat zorgt voor zeer gelijkmatig grillen en een hetere gloed met behulp van de juiste binchotan houtskool. Je zult versteld staan ​​van de invloed die dit op je bereidingen heeft.

Naast functionaliteit en werking is een andere kracht van de konro grill: het sociale aspect. Groenten, vis, schaaldieren, kip en vlees klaarzetten en vervolgens samen grillen, dineren, delen en genieten. Onbetaalbaar!

Verkooppunt worden?

Ik heb een BBQ shop, kan ik dealer worden?

Ja, dat is mogelijk, Neem contact op via dit formulier.

Ik heb een horeca groothandel, kan ik dealer worden?

Nee, dat is standaard niet mogelijk. Neem contact met ons op via deze pagina.

Verzenden & Retourneren

Wat kost verzenden?

Bekijk onze verzendkosten hier.

Hoe verpakken jullie?

Onze grills zijn delicaat en worden daarom met de grootste zorg ingepakt.

De verpakkingskosten zijn voor onze rekening. Om het milieu te sparen maken wij ook vaak gebruik van gerecyclede en gebruikte verpakkingen. We trachten de bestelde artikelen zo goed mogelijk in te pakken en te beschermen met folie, karton en andere beschermingsmiddelen.

Komt je bestelling (deels) kapot aan, meld het direct! Per mail of telefonisch. Maak direct foto’s van de verpakking en de kapotte artikelen. Gelieve deze beelden aan ons te mailen, dit vergemakkelijkt het proces om het probleem snel op te lossen.

Back To Top
De waardering van konro-grill.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 106 reviews.